New Garden Kertészet, kertészetek Budapesten (Buda, Pest, Óbuda, Hűvösvölgy, Bécsi út, M7)Bemutatkozunk

New Garden arrow Szobanövények
Szobanövények
Méretes szobanövények – nagy terek bajnokai

A megnövekedett térben, a nagy bútorok mellett a szokványos méretű szobanövények apróbbak, aránytalannak tűnnek. Elegánsabb és látványosabb megoldás, ha a sok kicsi növény helyett inkább önmagukban is látványos, méretes növényt választunk.

Folyamatosan bővülő szobanövény kínaltunkban mindig talál új és ritka növényfajokat. Mind a három üvegházunk bőségesen kínál méretes szobanövényeket és hozzá méretben illő beltéri kaspókat, cserepeket.

x8meretes_szobanovenyek.jpg

 

Pozsgások és kaktuszok

Szárazságtűrőek ezért ritkábban kell őket locsolni. Látványos, húsos levelekkel vagy húsos szárral rendelkeznek, amelyekben tárolják a felszívott vizet. Mutatós cserépben, önmagukban vagy összeültetve különös díszei lehetnek egy-egy térnek.

pozsgasok.jpg

 

 

 Virágos otthonok

Ha a hagyományos szobanövényeken túl valami igazán szépre, egyedire vagy illatosra vágyik, érdemes a New Garden három üvegházi kínálatát végignézni, mivel hetente érkeznek virágos, illatos egyedi szobanövények.

viragzo.jpg

 

Sötét sarkok növényei

Örökös gondot jelent, hogy a legtöbb szobanövény csak az ablak közelében érzi jól magát, ott fejlődnek megfelelően. Éppen ott, ahol a fűtőtest ontja a száraz meleget, vagy ahol nem lehet tőlük kinyitni az ablakot.

Létezik azonban néhány növény, amely kifejezetten sötét sarokban érzi jól magát, akár minden szélsőségnek jól ellenáll és látványos megjelenést nyújtanak. Üvegházainkban számos kis -és nagyméretű, sötét sarkokat kedvelő növény közül válogathat.

sotet_sarkok.jpg

 

 

Pálmák

A trópusok hangulatát varázsolhatjuk környezetünkbe a pálmákkal. Bár első ránézésre sokszor nehéz megkülönböztetni őket, kis odafigyeléssel jól észrevehetők a különbségek. Találunk köztük kicsit és nagyot, bokrosodót és fává növőt, lakásba és kertbe valót is. Hasonlóságukat jellegzetes pálmatörzsük és üstökös levélkoronájuk adja.  A pálmákról gyakran a datolya és a kókuszpálma jut eszünkbe, amelyek igen tekintélyes méreteket is elérhetnek és kimondottan fényigényesek. Léteznek azonban olyan pálmafajok is, amelyek őserdők aljnövényzetében fejlődnek, ezért jól tűrik a fényszegény viszonyokat és a magasságuk sem haladja meg a néhány métert.

palmak.jpg

 

Orchideák

Megkapó szépségű virágaik miatt egyre népszerűbbek, ajándékként is kitűnő választás. Különleges alakú és színű virágaik elegáns megjelenést nyújtanak.

 

orchideak.jpg