New Garden Kertészet, kertészetek Budapesten (Buda, Pest, Óbuda, Hűvösvölgy, Bécsi út, M7)Bemutatkozunk

New Garden
TŰLEVELŰ ÖRÖKZÖLDEK

TŰLEVELŰ ÖRÖKZÖLDEK bőséges választéka a New Garden Kertészetekben!

Nálunk  a legnépszerűbb és a legritkább fenyő változatokat is megkapja!

Ha télen is szeretne zöldet látni kertjében,most ültessen örökzöldeket! 

Rövidtűs és hosszútűs fenyők -  Kék, zöld és sárga lombú fenyők - Ritkaságok - Óriás és törpe fenyőfélék - Formára nyírt változatok
   

       

A fenyőfélék legnagyobb képviselői, amelyeket a New Garden Kertészetekben is megtalál:

Abies - Jegenyefenyők : Viszonylag keskeny alakjuknak és lassú növekedésüknek köszönhetően alkalmasak nagyobb kertvárosi kertekbe. Nem tűrik a városi szennyezett levegőt, és az extrém meleg környezetet, ellentétben szeretik a kiegyenlített öntözést. Kertészetünkben a következő jegenyefenyő fajtákat és változatait találhatja meg: Abies alba, A. balsamea, A. concolor, A. koreana, A. lasiocarpa, A. nordmanniana, A. pinsapo, A. procera.

Picea  - Lucfenyő: Keskeny, kúp formájú fenyők, 60 m körüli magasságot is elérnek, a törpe változatok lassú növekedésűek, kitűnő talajtakarók. Zöld és kékeslombú fajták tartoznak ebbe a csoportba. Napos helyet, jó vízellátású semleges vagy savanyú talajt igényelnek. A New Garden kertészetekben megtalálhatók: Picea abies és változatai, P. pungens, P. glauca, P. omorika, P. orientalis.

Pinus - Hosszútűs fenyők: Ebbe a csoportba tartozó fenyőfélék középmagasak vagy törpe növekedésűek. A tűlevelek keménységétől függően lágylombú és keménytűs fajták különíthetők el. Az egyes változatok különféle éghajlati viszonyokat kedvelnek, hűvösebb és melegebb hőmérsékletet is elviselnek, jól tűrik a szelet, a kevésbé termékeny talajt. A csoport legtöbb képviselője a jó vízellátást kedveli. Ide tartoznak a New Garden kertészetekben is kapható: Pinus aristata, P. cembra, P. densiflora, P. leucodermis, P. mugo változatok, P. nigra, P. parviflora, P. strobus, P. sylvestris, P. unicata, P. wallichiana.