New Garden Kertészet, kertészetek Budapesten (Buda, Pest, Óbuda, Hűvösvölgy, Bécsi út, M7)Bemutatkozunk

New Garden arrow Aktuális különlegességek
Aktuális különlegességek
Különleges gazdagság, egyedülálló virágzás
Bugás hortenzia
A bugás hortenzia fehér, rózsaszín és „színátmenetes” virágai lenyűgözően nagyméretűek. Hatalmas virágai egészen hosszan, több hónapon át virágoznak és díszítik kertünket. Szemet gyönyörködtető cserje.
 
Szépséges és egészséges mézalmácska
Mézalmácska
Nem csak egészséges, hanem mutatós tavaszi virágzással, édes és vitamindús nyári termésével és lenyűgöző őszi lombszínnel kedveskedik a mézalmácska. Különleges íze és szépsége ellenére könnyen tartható, kevés gondozást igénylő növény.
 
Színpompás ámbrafa, az ősz igazi kincse
Ámbrafa
Formás, szép alakú koronája és extra intenzív őszi lombszíne teszi igazán különlegessége ezt a csodálatos díszfát. Lombhullató, levele illatos, jellegzetes termése a mókusok kedvelt csemegéje.
 
A hónap növénye
A hónap növénye: Perzsafa
A varázslatos perzsafa, amely magas díszítőértékű, kisebb méretű fa. Az egyik legszebben színeződő lombhullató növény, lombszíneződése fokozatos, kezdetben akár egyszerre több színben is pompázhat, díszítőértéke sokáig megmarad. Elágazó ágrendszerű, széles lombkoronájú növény.
 
A természet csodája a mézeskalács illatú díszfa
Kacsurafa
Japánból származó, különleges őszi lombszínű Kacsurafa. Jellegzetes szív alakú levelei lombhulláskor mézeskalács illatot árasztanak.  Őszi lombkoronája elkápráztató.
 
Már színeződik a ragyogó levelű tupelófa
Tupelófa
Meglehetősen ritka a ragyogó vöröses, narancsos lombszínű tupelófa. Akár 22 m magasra is megnő, kúp alakú fa. Későn lombosodik, levelei fényes sötétzöldek, ősszel szemkápráztató vörösre színeződik. Igazi ritkaság, amely nagyobb gyűjteményes kertekben fordul elő.
 
Igazi New Garden különlegesség a Borzas Púpliliom
Borzas púpliliom
Kecses, pettyes virágai a liliomra és orchideákra hasonlítanak, a lilás-bordós dísznövényt a szépsége ellenére hazánkban kevesen ismerik. Különlegessége, hogy apró virágait szeptembertől-októberig hozza. Ültesse félárnyékos helyre, gondozása egyszerű, különösebb gondozást nem igényel.
 
Porcelánfehér elegancia – örökzöld magnólia

Örökzöld magnólia

Különleges hatalmas méretű virágai kora tavasztól késő őszig virágoznak, enyhe illatot árasztva. Értékes díszítőelem, amely zöld fényes leveleivel és porcelánfehér színű virágaival elegáns dísze a kertnek. Különlegessége a nagyméretű porcelánfehér virágai és a télen is zöldben pompázó levelei.

 
Visszafogott elegancia – Flamingó juhar
Flamingójuhar
Kompakt gömbölyded formája, fehér, rózsaszínbe hajló levelei egyedi stílust ad a kertnek. Zöld környezetben különleges színhatást nyújt.
 
Harang alakú cserje
Csengőbojt
A csengőbojt mind az árnyékos, mind a napos helyet jól bírja. Kis harang alakú virágai fürtökben csüngenek.
 
Ünnepi virágzás – japán díszcseresznye
Japán díszcseresznye
A japán díszcseresznye elragadó virágzása szinte megbabonázza az embert. Dús, impozáns virágai a fa egész ágrendszerét beborítják, amely fenséges látványt nyújt. Japánban a cseresznyevirágzást tradicionálisan évről-évre megünneplik.
 
Dúsvirágú Júdásfa
Júdásfa
Különlegessége, hogy a törzsén hozza virágait, ahogy a kakaó is. Érdekes látványt nyújt, ahogy a még levéltelen fa törzsén és ágain megjelennek a rózsaszín, piros vagy fehér virágok. Kiváló kiskerti fajtája a törpe növekedésű Lavander Twist, amely csüngő ágrendszerével is díszít.
 
Pompás ritkaság - Japán hóvirágfa
Hóvirágfa
Csupa báj és csoda ez a távol-keleti különlegesség. Hóvirág szerű, enyhén illatos virágáradata májusban lepi el a fát. Egészen magasra, akár 8-12 méterre is megnőhet.
 
Mézeskalács illatú díszfa
Katsurafa
Különlegességét nem csak a mutatós őszi levélszíneződésének, hanem a levélhulláskor illatozó leveleinek is köszönheti.
 
Lenyűgöző szépségű csónakorchidea
csonakorchidea.jpg
A csónakorchidea különleges szépségét a hatalmas méretű virágainak köszönheti. Hűvösebb helyen tartva virágait több hónapon keresztül hozza. Bordó és mélysárga színekben érkeztek.
 
King Size örökzöld
Sárkányszem fenyő
Sárkányszem fenyő: Ritka és különleges fenyő. Tűlevelein két sárga folt található, amely a hajtás vége felől nézve két gyűrűnek létszik, pont mint a mesékben illusztrált sárkány szeme.
 
Neveljen Ön növénykülönlegességet!
Neveljen növénykülönlegességeket!

Óriás díszhagyma: látványos évelő, amely akár 80-100 cm magasra is megnő, jól párosítható alacsonyabb évelővel. Vágott virágként, vázában is jól mutat. Sűrű, gazdag, mutatós virágaival  modern vagy akár rusztikus hangulatot is könnyen megteremthetünk.

 
Látványos különlegesség
Selyemakác
Selyemakác - Édes illatával és különleges, selymes tapintású virágaival igazán egyedi látványt nyújtanak. A „Summer chololate” változat elegáns, barnás-bordó leveli között a páratlan színű virágok még jobban érvényesülnek. Ernyős virágai tömegében díszítenek ezért érdemes előkertekbe vagy a kert kiemelt részébe ültetni
 
Rózsa "Leonardo da Vinci"
Leonardo

Tökéletesen arányos rózsakülönlegesség. Betegségekkel szemben ellenálló, virág tartóssága kiváló, folyamatosan nyíló remekmű. Illata gyenge púderes

 
Lila akác - Wisteria
Lila akác
Bódító illata, és a leomló, lila virágtömeg valódi kölönlegességgé teszi ezt a növényt.
Kertészeteinkben több színben és  méretben is kapható!
Tovább...
 
Kaffir lime
Aromacitrom
Citrus hystrix - aromacitrom
Tovább...
 
Exkluzív sövénynek: Korallberkenye (Photinia)
Photinia
Fantasztikus, vörösen izzó tavaszi hajtásaival valódi különlegesség!
Tovább...
 
INKARHO mésztűrő Rhododendron fajták
Rhododendron INKARHO 'Blue Peter'
Az INKARHO névvel megjelölt Rhododendron fajták a magasabb kémhatású, azaz kissé meszesebb talajokba is bátran ültethetőek, talajcsere nélkül!
 
kék virágú magnólia
magnolia_blueopal.jpg

Magnolia acuminata Blue Opal

Kék színű rügyei fokozatosan válnak sárgává a virág nyílása során.
A többi Magnóliához hasonlóan humuszban és tápanyagban gazdag talajt kedvel.
Tőzeg-komposzt keverékbe ültessük. Télen a fiatal növények tövét érdemes takarni
6-8cm vastagságban mulccsal,fenyőkéreggel. Sok vizet igényel.