Óriás növények – King Size

óriás növények eladóak a New Gaeden kertészetben

Óriás növények – King Size

Óriás növények azoknak, akik nagyban gondolnak kertjükre!

 

Óriás növények

Takaríts meg hosszú éveket, vagy akár évtizedeket azzal, hogy “King Size”, extra méretű fákat, vagy cserjéket ültetsz a kertbe!

Amiért szeretjük:

 • Azonnali téralakítás egy üres telken is,
 • Azonnal takar a kíváncsi tekintetek elől,
 • Azonnali árnyékot biztosít,

Sőt, King Size gyümölcstermő növényeinkről akár már az elültetés évében szüretelhetsz is!

 

Amit a koros fákról tudni érdemes

Extra méretű, koros fáink akár évtizedes, gondos nevelést követően kerülnek kertészetünkbe. Bár a “King Size” növények nem a legolcsóbb kategóriát képezik, valójában a sokéves nevelési költség (öntözés, tápanyag-utánpótlás, kórokozók és kártevők elleni védelem) megtakarításával – a többi előnye mellett – kifejezetten gazdaságosak.

A faiskolai nevelés során a koros fákat és cserjéket több alkalommal (jellemzően két-három évente egyszer) átültetik. A konténeres (“cserepes”) nevelés előnye, hogy a gyökerek nem sérülnek a kitermelés és szállítás során, ráadásul azonnal, bármikor alkalmasak (a fagyott talaj kivételével) a telepítésre, elültetésre.

 

óriás növények a New Garden kertészetből
Az óriás növények ültetésével akár évtizedeket is megspórolhatsz!

 

 

Az óriás növények ültetése

Az igazán óriási fák esetében (különösen a sekélyen gyökeresedő fajoknál) fontos tudni, hogy a nagy lombkorona miatt a begyökeresedésig a fa támrendszert igényelhet.

Ugyancsak fontos, hogy öntözni tudjuk óriás növényünket – éppen úgy szükségük van a kezdeti vízpótlásra, mint bármely más, frissen ültetett facsemetének.

Ha koros fát, cserjét választunk, lényeges, hogy a fajnak megfelelő igények közé kerüljenek a növények! Arról, hogy az éppen aktuálisan készleten lévő óriás növények milyen környezeti igényekkel rendelkeznek, kertészetünkben szakszerű felvilágosítást tudunk adni.

 

 

 

Koros fák előnyei

Koros fák, előnevelt díszfák vásárlása számos előnnyel jár a kerttulajdonosok számára.

Íme, összeszedtünk néhányat az alábbiakban:

 • Azonnali eredmény: A koros fa ültetése azonnali hatást kelt a kertben. Rögtön megszépíti a teret, és árnyékot nyújt. Ezért ideálisak olyan kertekbe, ahol azonnali hatást akarnak elérni.
 • Időtakarékosság: A nagyméretű, előnevelt fák vásárlása időt takarít meg a tulajdonosoknak, hiszen nem kell hosszú éveket várni, hogy a fiatal facsemete kifejlessze a megfelelő méretet és formát.
 • Könnyű gondozás: A koros fák jellemzően jól gyökeresednek, és erősek, hiszen a sok éves faiskolai nevelés alatt gyökérzetük a rendszeres átültetéshez alkalmazkodott. Végső helyükön, a begyökeresedést követően kevesebb gondoskodással is beérik, mint az érzékenyebb fiatal fák.
 • Értékállóság: A koros fák gazdasági értéke általában magasabb, mint a fiatal fáké. Ez azt jelenti, hogy bár a kereskedelmi áruk magasabb, de ez a befektetés gyorsan megtérül.
 • Környezeti érték: A nagyobb méretű, koros fák nagyobb mennyiségű szén-dioxidot képesek megkötni és több oxigént tudnak termelni, így fontos szerepet játszanak környezetünk védelmében.

Az előnevelt díszfák vásárlása tehát számos előnnyel jár a kert tulajdonosok számára.

Telephelyeinken kertész szakemberek segítségével kiválaszthatod a megfelelő méretű és típusú koros fákat, amelyek azonnal átvarázsolják a kerted!

 

KOROS DÍSZFA GALÉRIA:

 

 

Termő konténeres gyümölcsfa

A New Garden Kertészetben nem csak díszfákat, de nagy méretű, termő gyümölcsfákat is árulunk.

A koros gyümölcsfák vásárlása számos előnnyel bír:

 • Azonnali termés: Termőkorú, nagy gyümölcsfádról azonnal, már a telepítés évében szüretelhetsz!
 • Biztosabb terméshozam: A koros gyümölcsfáktól nagyobb termésmennyiséget várhatsz, mint a fiatal, néhány éves csemetéktől. Az idősebb fák megbízhatóbban is hoznak termést, mert erősebbek és kevésbé érzékenyek a környezeti hatásokra.
 • Időtakarékosság: A koros gyümölcsfák vásárlása időt takarít meg neked. Megszabadulsz a korona-kialakítástól csakúgy, mint a kezdeti, nem-termő évektől. Bizony, sok idő, és munka, amíg a fiatal gyümölcsfa termőképessé válik – ezeket mind megspórolhatod a nagy gyümölcsfa vásárlásával.
 • Kiváló ár-érték arány: A koros gyümölcsfák értéke magasabb, mint a fiatalabb fáké. A befektetett munka és idő ugyan az árban is mutatkozik, de az azonnali termés miatt ez a befektetés sokkal gyorsabban megtérül, mint a fiatal fák esetén.
 • Ültetési biztonság: Mivel a koros gyümölcsfákat konténeres formában árusítjuk, így eredésük sokkal biztonságosabb, mint szabadgyökerű, fiatal társaiké.

Összefoglalva:

Ha gyümölcsfát keresel, akkor érdemes elgondolkodni a koros konténeres gyümölcsfa vásárlásán.
A termő gyümölcsfák árai ugyan magasabbak lehetnek, mint a fiatalabb fáké, de az előnyök figyelembevételével a befektetés gyorsan megtérül.

 

TERMŐ GYÜMÖLCSFA GALÉRIA:

 

 

Különleges díszfák, a legszebb díszfák

A konténeres, nagyméretű díszfákat a legszebb fajok kiváló példányaiból nevelik a kertészek. Ez biztosítja, hogy a befektetett évek, és a ráfordított munka megtérüljön.

Így lehetsz te is biztos benne, hogy ha koros növényeinkből választasz, akkor a legszebb díszfák kerülnek a kertedbe!

 

koros fa, legszebb díszfák
Ha koros növényeinkből választasz, garantáltan a legszebb példányok díszítik majd a kerted!

 

A különleges díszfák igazán lenyűgöző látványt nyújtó elemek a kertben, és hozzájárulnak a kert összképének javításához. A különleges szép fák és növények kiválasztásával a kert tulajdonosa saját stílusához formálhatja kertjét, és egyedi hangulatot teremthet.
A New Garden Kertészet ebben segít neked – egyedülálló kínálatból, különböző fajtájú, színű és méretű növényekből választhatod ki nálunk a hozzád illőt!

koros fák, különleges díszfák, sokféle színes fa a New Garden kertészetben
Válaszd ki nálunk a hozzád illő legszebb fát!

 

A lombhullató fák és cserjék mellett a fontos helyük van a koros fák között a különleges örökzöld növényeknek. Ezek évszaktól függetlenül, szép zöld színükkel és formájukkal érdekessé teszik a kertet.

konténeres óriás díszfák a new garden kertészetben
A különleges örökzöld növények is széles választékban megtalálhatóak az extra méretű koros fák között!

 

A legnagyobb díszfák, az óriás, avagy King Size növények, hatalmas méretükkel valóban kiemelkedőek a kertben. Ezek a növények igazi fókuszpontok lehetnek, és egyedi karaktert adhatnak a kertnek. Minőségi, válogatott kínálatunkban biztosan megtalálod az igényeidnek és stílusodnak megfelelő óriásokat!

 

 

Garancia

Ha biztosra szeretnél menni, nálunk választott extra méretű növényeidhez garanciális ültetést is kérhetsz – ennek feltételeit itt találod.

 

Házhozszállítás

A hatalmas méretű növények szállítása speciális szaktudást igényel.

Ha ránk bíznád a feladatot, ebben is segíthetünk! Fuvarozó partnerünk évtizedek tapasztalatával, darus teherautóval vállalja a legnagyobb növények sérülésmentes házhozszállítását is.

A szállítás díja függ a szállításhoz szükséges teherautó méretétől ill. a megtett távolságtól. A pontos díjakról a konkrétumok függvényében kertészeteinkben tudunk felvilágosítást adni.

 

 

Koros fák vásárlása

Koros fában gondolkodsz? Gyere el, nézz körbe nálunk, szeretettel várunk! Vagy küldd el hozzánk a kertészed! 😉

Egyedülálló választékunkat New Garden Buda áruházunkban találod.

 

óriás növények, fák és cserjék a new gardenben

Related posts