King Size – Óriás növények

óriás növények eladóak a New Gaeden kertészetben

King Size – Óriás növények

Azoknak, akik nagyban gondolnak kertjükre!

Az óriás növények előnyei

Takaríts meg hosszú éveket, vagy akár évtizedeket azzal, hogy “King Size”, extra méretű fákat, vagy cserjéket ültetsz a kertbe!

Amiért szeretjük:

  • Azonnali téralakítás egy üres telken is,
  • Azonnal takar a kíváncsi tekintetek elől,
  • Azonnali árnyékot biztosít,

Sőt, King Size gyümölcstermő növényeinkről akár már az elültetés évében szüretelhetsz is!

 

Amit a koros fákról tudni érdemes

Extra méretű, koros fáink akár évtizedes, gondos nevelést követően kerülnek kertészetünkbe. Bár a “King Size” növények nem a legolcsóbb kategóriát képezik, valójában a sokéves nevelési költség (öntözés, tápanyag-utánpótlás, kórokozók és kártevők elleni védelem) megtakarításával – a többi előnye mellett – kifejezetten gazdaságosak.

A faiskolai nevelés során a koros fákat és cserjéket több alkalommal (jellemzően két-három évente egyszer) átültetik. A konténeres (“cserepes”) nevelés előnye, hogy a gyökerek nem sérülnek a kitermelés és szállítás során, ráadásul azonnal, bármikor alkalmasak (a fagyott talaj kivételével) a telepítésre, elültetésre.

óriás növények a New Garden kertészetből
Az óriás növények ültetésével akár évtizedeket is megspórolhatsz!

 

Az óriás növények ültetése

Az igazán óriási fák esetében (különösen a sekélyen gyökeresedő fajoknál) fontos tudni, hogy a nagy lombkorona miatt a begyökeresedésig a fa támrendszert igényelhet.

Ugyancsak fontos, hogy öntözni tudjuk óriás növényünket – éppen úgy szükségük van a kezdeti vízpótlásra, mint bármely más, frissen ültetett facsemetének.

Ha koros fát, cserjét választunk, lényeges, hogy a fajnak megfelelő igények közé kerüljenek a növények! Arról, hogy az éppen aktuálisan készleten lévő óriás növények milyen környezeti igényekkel rendelkeznek, kertészetünkben szakszerű felvilágosítást tudunk adni.

 

 

Garancia

Ha biztosra szeretnél menni, nálunk választott extra méretű növényeidhez garanciális ültetést is kérhetsz – ennek feltételeit itt találod.

 

Házhozszállítás

A hatalmas méretű növények szállítása speciális szaktudást igényel.

Ha ránk bíznád a feladatot, ebben is segíthetünk! Fuvarozó partnerünk évtizedek tapasztalatával, darus teherautóval vállalja a legnagyobb növények sérülésmentes házhozszállítását is.

A szállítás díja függ a szállításhoz szükséges teherautó méretétől ill. a megtett távolságtól. A pontos díjakról a konkrétumok függvényében kertészeteinkben tudunk felvilágosítást adni.

 

Koros fában gondolkodsz? Gyere el, nézz körbe nálunk, szeretettel várunk! Vagy küldd el hozzánk a kertészed! 😉
Egyedülálló választékunkat New Garden Buda áruházunkban találod.

óriás növények, fák és cserjék a new gardenben

További olvasnivaló