szobanövények a kertészetben

Szobanövények

Szobanövények bőséges kínálatával három üvegházas kertészetünkben találkozhatsz:

New Garden Buda

New Garden Pest

New Garden Bécsi út

Gyere, válogass kedvedre! 🙂

Ne feledd, hogy a kiválasztott szobanövényekhez kaspókat és cserepeket, megfelelő virágföldet, és a növényedhez illő tápokat is találsz nálunk!

 

Virágzó szobanövények

Színes, sokszor illatos cserepes növények, amiket akár az otthonod díszítésére használhatsz, akár ajándékba is adhatsz!

A virágzó szobanövények között egyaránt megtalálhatóak a hidegházi (kissé hűvösebb környezetet igénylő), illetve a melegházi (lakáshőmérsékletet kedvelő) dísznövények.

A melegházi virágzók tartósan, sok évig, vagy akár évtizedekig élhetnek velünk. Az elvirágzás után dekoratív leveleikkel díszítenek, időről időre pedig újra pompás virágokat fejlesztenek.

Kínálatunkban a hagyományos, kedvelt fajták mellett nagy arányban találhatóak újdonságok, különleges fajok, exkluzív színek is!

 

Nagy méretű szobanövények (szoliterek) – A nagy terek bajnokai

A megnövekedett térben, a nagy bútorok mellett a szokványos méretű szobanövények apróbbnak, aránytalannak tűnhetnek.

Elegánsabb és látványosabb megoldás, ha a sok kicsi növény helyett inkább önmagukban is látványos, méretes növényt választunk.

Folyamatosan bővülő szobanövény kínaltunkban mindig találsz új és ritka növényfajokat, de emellett a megszokott, könnyen gondozható szortimenttel is rendelkezésre állunk!

 

Levéldísznövények

Apró, vagy hatalmas; érdekes formájú; zöld, vagy színes leveleikkel díszítő szobanövényeink. Nem csak az esztétikum, de a testi-lelki egészség is meghálálja, ha otthonodhoz illő szobanövényekkel veszed körbe magad!

A New Garden Kertészet üvegházaiban a skála rendkívül széles: Az egyszerű vonalaktól a trükkösen csavarodó, hullámos ívekig; a zöld levélszíntől a tarka, mintás levélváltozatokig; a kezdőknek is könnyen tartható, széles tűrőképességű fajoktól a “kényeskedő”, profi gyűjtők csemegéjéig; a hagyományos fajtáktól az újdonságokig – Nálunk biztosan találsz kedvedre valót a növényházaink dzsungelében!

 

Orchideák

Megkapó szépségű, változatos virágaik miatt ma már hihetetlenül népszerűek!

Az orchideák általában a tartós, melegházi virágzók közé tartoznak, sokáig élnek, rendszeresen újravirágoztathatóak.

A legismertebb faj a pillangó-orchidea, vagy más néven pillekosbor (Phalaenopsis sp.), ami mára már olyannyira ellenálló, hogy az egyik legkönnyebben tartható cserepes virágzók egyike! Bátran ajánlható kezdő szobanövény-tartóknak, de ajándékként is kitűnő választás!

Emellett a New Garden üvegházas kertészeteiben a különleges virágú, ritka fajok is gyakran felbukkanak! Less bele orchideáink választékába az alábbi képeken!

 

Kaktuszok, pozsgás növények

A változatos méretű és formájú kaktuszok és pozsgások a világos terek mutatós növényei.

Bár fényigényük magas, vízigényük azonban alacsony, így napos helyre téve kifejezetten kevés gondoskodást igényelnek.
Látványos, húsos levelekkel vagy húsos szárral rendelkeznek, amelyekben tárolják a felszívott vizet.
Színük sokszor hamvas-kékes, de a zöld, és bordó színváltozatok sem ritkák.

Dekoratív cserépben, önmagukban vagy összeültetve különleges díszei lehetnek akár a modern, akár a rusztikus stílusú lakásoknak.

 

Árnyéktűrő szobanövények – Sötét sarkok növényei

Örökös gondot jelent, hogy a legtöbb szobanövény csak az ablak közelében érzi jól magát, ott fejlődnek megfelelően. Éppen ott, ahol a fűtőtest ontja a száraz meleget, vagy ahol nem lehet tőlük kinyitni az ablakot.

Létezik azonban jónéhány növény, amely kifejezetten félárnyékos helyeken érzi jól magát, akár minden szélsőségnek jól ellenáll és mégis látványos megjelenést nyújt.
Ebben az útmutatónkban néhány konkrét példát is találsz az árnyéktűrő szobanövényekre. 😉

Üvegházainkban számos kis-, és nagyméretű, sötétebb sarkokat kedvelő növény közül válogathatsz!
A választást táblákkal is segítjük, hogy könnyebben eligazodj!

 

Csüngő szobanövények (ámpolnanövények)

Polcokra, szekrények tetejére helyezve csodálatos, leomló zöld “függönyt” képezhetünk a csüngő hajtásrendszerű növényekből.
Ilyenek például a szobafutóka (Epipremnum aureum) tarka-mintás fajtái, a szobaszőlő (Cissus rhombifolia) elegáns sötétzöld levelű hajtásai, a páfrányok sok faja, a hűvösebb helyeken mutatós szobai borostyánok.

A legtöbb csüngő növényt nálunk eleve függeszthető növénytartóban vásárolhatod meg, de ha egyszerű, asztali cserepes változatot választanál, a hozzáillő növénytartót is megveheted!

 

Színes levelű, különleges szobanövények

A levéldísznövények zöld, fehértarka és sárgatarka színvariációi mellett törekszünk az új, izgalmas fajták, különleges színváltozatok beszerzésére is!

A színes levelek kedvelői és az újdonságok szakavatott gyűjtői is bizonyosan találnak ellenállhatatlan darabokat kínálatunkban!

Related posts